Siem Reap dag 2 : Onze eerste Angkor tempels

12:21 pm 2007 Cambodja, Op reis

Na een lekker ontbijt (dikke toast van bruin brood: eindelijk eens geen eieren!) staat Chom, onze driver, ons al op te wachten om 8u stipt om naar de tempels te vertrekken. Vandaag staan een verre tempel, Bantay Srei, en het groot circuit van Angkor op het programma.

Eerst een drie-daagse pas kopen voor het hele gebied: dit gaat zeer vlot zodat we al snel weer op pad zijn.

De eerste stop brengt ons bij Pre Rup, een tempel op het grote circuit. Dit geeft ons een eerste indruk van wat ons verder nog te wachten staat.

Bantay Srei is een eerder kleinere tempel met heel fijne decoraties (om die reden vermoeden sommigen dat er een vrouwelijke opdrachtgever was), en daarom is hij ook heel populair, en dan op dit vroege uur vooral bij Koreaanse toeristen (-Bussen). Het zag er letterlijk zwart van ’t volk. Dit maakte dat we toch niet echt optimaal konden genieten van dit prachtige bouwwerk.

Daarna terug naar het grote circuit, eerst naar East Mebon, waar het al een heel stuk rustiger is: oef! Onze driver stelt voor om voor de lunch nog Ta Som te doen, wat geen slecht idee blijkt, vermits de meeste toeristenbussen op de warmste uren terug gaan naar Siem Reap. Dit was een heel rustige en sfeervolle tempel en hier zagen we ook de eerste boomwortels die met de tempelstenen verweven zijn.

Bij Neak Pean zijn we dan aan een stalletje een noedelsoep gaan eten. Hierop hebben we zwaar moeten afdingen, want de prijzen hier worden ongeveer driemaal zo hoog aangeduid als je zou mogen betalen.

Neak Pean was niet heel bijzonder : eigenlijk een aantal (lege) bassins met beelden en een klein bouwwerk in het midden. Maar het was er Koreaan-vrij!

Het hoogtepunt van het grote circuit en ook onze laatste tempel die dag was Preah Khan. Enorm kloostercomplex met zeer veel gangen, met vele mooie reliefs; indrukwekkend.

’s Avonds geniet Anne van een weldoende, alhoewel hardhandige massage. Wim past hier wijselijk voor.

Eten doen we in de Khmer Kitchen, waar we nog eens een lekkere Amok verorberen. De spring rolls die we vooraf bestelden zijn echter nooit toegekomen…





1 reactie
  1. marc :

    04-11-2007 @ 10:00 pm

    Hoi Anne, hoi Wim! Zal hier niet te veel woorden vuil maken, behalve… schoon foto’s en leuke tekstjes! Ik ben jaloers dat ik hier in het koude Boechout mijne plan moet trekken (maar mijn wraak komt nog 😉 )…

    Nog veel reisplezier gewenst, en doe zo voort!

    Groetjes,
    Marc

Laat een reactie achter

Je reactie

Je mag deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Let op: De reacties worden gemodereerd dus kan het even duren voor je bijdrage verschijnt. Het is dus niet nodig ze een tweede maal achter te laten.