Siem Reap dag 3: Ta Prohm, Bantay Kdei en Roluos Group

12:35 pm 2007 Cambodja, Op reis

Vandaag extra vroeg opgestaan, zodat we voor de massa al bij Ta Prohm zijn. Op aanraden van verschillende reisverslagen hebben we twee tempels van het kleine circuit apart genomen, omdat anders ons programma van de laatste dag wel heel overladen zou zijn.
Ta Prohm, de tempel waar een aantal scènes van Tomb Raider opgenomen werden, is nog voor een groot deel overwoekerd. Het is een vrij rommelig zicht, maar toch heel indrukwekkend. En… het is er ook zalig rustig, want de toeristenbussen laten nog even op zich wachten.

Vlak daarnaast ligt Bantay Kdei; een tempel die wat op Preah Kahn lijkt, maar kleiner en rustiger. Er is een mooie zuilengroep met prachtige afbeeldingen van dansers.

Rond 10u zijn we al weer op weg naar de Roluos groep; drie tempels van de beginperiode van Angkor, die een eindje buiten de stad liggen. De eerste, Bakong, is de mooiste en grootste; hij ligt boven op een berg (een verwijzing naar de mythische Mount Meru), wat ons nog een mooi uitzicht oplevert. De andere twee tempels zijn een stuk kleiner en meer vervallen, maar de moeite vanwege het fijne pleisterwerk.

’s Middags gaan we lekker lunchen in de oude stad (bij Easy Speaking in Pub Street). We besluiten het die namiddag rustig aan te doen en maken nog een wandelingetje door de stad en langs de Siem Reap rivier en doen nog een terrasje. We sluiten de dag af in de Red Piano, waar het eten weer heel lekker is. We klinken op een reeds geslaagde vakantie met een Tomb Raider cocktail (geïntroduceerd door Angelina Jolie bij haar bezoek aan dit restaurant).







Laat een reactie achter

Je reactie

Je mag deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Let op: De reacties worden gemodereerd dus kan het even duren voor je bijdrage verschijnt. Het is dus niet nodig ze een tweede maal achter te laten.