Van Takeo naar Kampot

2:38 pm 2007 Cambodja, Op reis

’s Morgens in Takeo besluiten we te gaan ontbijten in het restaurant aan het water. We dachten gisteren een omelet op de kaart gezien te hebben, wat voor ons synoniem is voor een westers ontbijt. Probleem: hetgeen wij aanduiden op de kaart als omelet, blijkt er niet te zijn, wat ons vreemd lijkt in een land waar eieren met de kilo gegeten lijken te worden… Wim probeert nog tevergeefs een kip na te doen die een ei legt, maar er is niets aan te doen. Dan maar hot tea en coffee. De koffie lukt; maar de hot tea blijkt een ice tea te zijn (welke slimmerik heeft die kaart van het Khmer naar het Engels vertaald?!?)…

Ons volgend avontuur begint na het ontbijt; vermits de bussen naar Kampot hier niet stoppen, moeten we eerst 13km met de tuktuk naar het kruispunt met de grote weg en dan met een shared taxi busje verder tot in Kampot. Zoals elders dachten wij de tuktuk voor onszelf te zullen hebben, maar blijkbaar stappen meer en meer mensen bij ons op. Aan de taxistand gekomen, hebben wij er snel één voor een goede prijs geregeld. Nu nog wachten tot het busje vol zit, zodat het kan vertrekken. En het busje wordt ook volgestouwd… met duizenden lege zakken… (onze rugzakken konden er nog net bij!) Verder nog een viertal locals en we zijn weg! Onderweg blijkt dat de deur klem zit; gelukkig zitten wij aan de kant van het raampje, dus in Kampot aangekomen, klimmen wij er dan ook langs die weg uit; waarschijnlijk een heel grappig zicht voor de aanwezige motodups.

Het ons aanbevolen guesthouse (Blissful) valt niet echt bij ons in de smaak en onze tuktuk overhaalt ons om naar the Long Villa te gaan kijken. Voor quasi dezelfde prijs hebben we hier een kamer mét warm water, een restaurantje en uiterst vriendelijk personeel. ’s Avonds gaan we eten in één van de restaurantjes langs de rivier, het ontzettend gezellige en heel lekkere Rikitikitavi, maar wel nogal prijzig!

PS: geen foto’s vandaag…

Laat een reactie achter

Je reactie

Je mag deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Let op: De reacties worden gemodereerd dus kan het even duren voor je bijdrage verschijnt. Het is dus niet nodig ze een tweede maal achter te laten.