Terug naar huis… met een tussenstop in Hong Kong

1:55 pm 2007 Cambodja, Op reis

Vóór we onze taxi naar de luchthaven nemen, wandelen we nog een laatste keer over de Sisowath Quay naar een leuke resto voor het ontbijt. De rit naar de luchthaven verloopt vlot, vermits de ochtendspits al achter de rug is. Aan de check-in balie kunnen ze ons wel nog geen boarding pass van Londen naar Brussel geven, dus dat wordt nog spannend. Verder verloopt alles weer vlot, zoals eigenlijk al alle transport tijdens onze drie weken in Cambodja. Van achter het vliegtuigraampje werpen we nog een laatste blik op dit mooie natte land; het was een fantastische reis!

In Hong Kong hebben we 9 uur tijd vóór we de volgende vlucht naar Londen moeten nemen. Gelukkig blijkt het mogelijk om de luchthaven te verlaten. Er werden zelfs speciale trajecten voor transitpassagiers uitgestippeld. We nemen dus de trein naar Hong Kong city, een traject van 24 minuten. Vanuit het vliegtuig hadden we al kunnen zien dat Hong Kong spectaculair gelegen is, tussen groene bergen en omringd door de zee.

De stad zelf is hypermodern. Wat een verschil met het kleine Phnom Penh! De voetgangers lopen niet over de stoep, maar hebben een eigen wandelboulevard in de hoogte. Op die manier heb je geen last van het drukke verkeer en de uitlaatgassen. Stukken van deze “lucht”-boulevards lopen door de talrijke winkelcentra met luxewinkels: Hier kan Milaan zelfs niet tegen op!

We wandelen verder richting de tram naar de “Peak” en passeren spectaculaire wolkenkrabbers, met af en toe een historisch gebouw er tussen. Aan de tram is het aanschuiven geblazen, want iedereen wil toch wel deze spectaculaire stad van bovenaf bewonderen. Het historisch trammetje kruipt steil (het lijkt wel 45°) tegen de helling naar omhoog. Jammer genoeg zijn we te laat voor de zonsondergang, maar de duizenden lichtjes van de wolkenkrabbers zijn ook echt de moeite!

Nadat we van het uitzicht genoten hebben, gaan we lekker dineren bij een echte Chinees: absoluut ons sjiekste diner van de laatste drie weken, maar ook heel lekker!

Tegen 22u zijn we terug op de luchthaven, waar we nog tot 1u40 moeten wachten voor onze internationale vlucht. We vertrekken nl. 45 min later dan voorzien, omdat we anders te vroeg in Londen zouden zijn, waar we toch niet vroeger zouden kunnen landen.

En Londen Heathrow… is natuurlijk de plaats waar het weer misloopt: men weet niet welke gate het vliegtuig zal vertrekken, en men stuurt ons van het kastje naar de muur. Het is duidelijk dat we vertraging zullen hebben, maar… waarom wordt dit dan niet aangekondigd?!? 1u later dan gepland zijn we uiteindelijk onderweg naar Brussel. Tijd dus om na te denken over onze volgende reisbestemming! (Maar misschien toch een bestemming kiezen, zodat we niet via Londen Heathrow moeten 😉 )


Laat een reactie achter

Je reactie

Je mag deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Let op: De reacties worden gemodereerd dus kan het even duren voor je bijdrage verschijnt. Het is dus niet nodig ze een tweede maal achter te laten.