26-27 okt – Indri’s in Andasibe en op weg naar Antsirabe

4:51 pm 2012 Madagascar, Op reis

Na een laatste lekker ontbijt bij Barbara komt onze chauffeur Patrick stipt op tijd ons ophalen voor de volgende etappe van onze reis. Rond de middag zijn we al in Andasibe, waar we onze intrek nemen in één van de bungalows van hotel Feon’ny Ala. We nemen een lichte Chinese lunch op het terras van het hotel en horen in de verte de Indri’s al zingen. Na de middag bij ons bezoek aan het Mitsinjo park zullen we ze ook van dichtbij zien. Deze streek is namelijk dé plaats om deze grootste der lemuren te kunnen zien. In het park werd de BBC documentaire van David Attenborough opgenomen en we krijgen ook de Indri te zien die ten tijde van dat bezoek geboren is; ze noemen hem dan ook liefdevol “David”. Deze maakt deel uit van een groep Indri’s die toeristen gewend zijn, zodat we ze rustig kunnen observeren. We zien verder nog een kameleon en een sigarenmaker of een “giraffe necked weavil”, het insect met de lange nek.

Indri Indri, Mitsinjo

David, Mitsinjo

Mitsinjo

Giraffe Necked Weavil, Mitsinjo

Terug bij het hotel dat aan de rand van het nationaal park gelegen is zien we ook nog een groep bruine lemuren, die druk bezig zijn hun avondmaal te verorberen.

De volgende morgen gaan we al vroeg op weg naar Antsirabe, de hoogste stad van Madagaskar. Onderweg moeten we door de hoofdstad Tana, waar we vast komen te zitten in het drukke bruiloftsverkeer, want zaterdag is trouwdag in Madagaskar.

Onderweg naar Antsirabe

Onderweg naar Antsirabe

In de namiddag bezoeken we een fabriekje waar uit gerecycleerd aluminium kookpotten gemaakt worden. Interressant. Tegen 16u komen we dan eindelijk in Antsirabe toe, het Vichy van Madagaskar, maar ook de thuisstad van de brouwerij van het Three Horses Beer, het beroemde bier van Madagaskar.

Ons hotelletje “Green Park Hotel” bestaat uit bungalows in een mooie groene tuin. Vanavond gaan we lekker smullen in het restaurant van het hotel dat bekend staat voor z’n lekkere keuken.

Aluminiumsmelterij

Green Park Hotel, Antsirabe

Comments are closed.