2-4 nov – Spectaculaire landschappen in Ambalavao en Andringitra

3:49 pm 2012 Madagascar, Op reis

We rijden terug via Fianarantsoa om dat doorheen de rijstvelden van de hooglanden verder zuidwaarts te rijden naar Ambalavao.

Op weg naar Ambalavao

Op weg naar Ambalavao

Op weg naar Ambalavao

In Ambalavao schijnt eindelijk weer de zon! We nemen onze intrek in hotel Les Bougainvilliers; een groot hotel waar zowat alle groepen passeren, maar met een mooie kamer en vooral een goed bed!

We maken ’s avonds nog een wandelingetje door het stadje wat echt wel sfeervol is met oude koloniale huizen, die wat vervallen zijn, maar toch nog de grandeur van vroeger uitstralen.

Ambalavao

Ambalavao

Ambalavao

De volgende morgen gaan we op weg naar het privé park Anja, vlakbij Ambalavao. Een initiatief van de lokale bevolking die op deze manier ook een graantje kunnen meepikken van het groeiende toerisme. We maken  een mooie en interressante wandeling met de lokale gids, Frank. We zien een grote groep ringstaartmaki’s met vele kleintjes. Ook klimmen we naar een uitzichtspunt en bezoeken een traditionele begraafplaats, waar onze gids de begrafenisrite voordoet (met assistentie van ondergetekende 😉

Anja

Ringstaartmaki's in Anja

Ringstaartmaki in Anja

Anja

We rijden dan door langs een heel slechte piste naar Andringitra. Daar verblijven we in het mooie Camp Catta aan de voet van spectaculaire rotsen van de Tsaranorovallei. Eén ervan, de Kameleon, zullen we morgen beklimmen. Maar eerste genieten van de schitterende omgeving, de vele ringstaartlemuren in het kamp en een lekkere THB!

Na een lekker ontbijt beginnen we in het gezelschap van onze gids Herry aan de tocht: een klim van 650m door het foret sacrée, en schitterende vergezichten.

Boven wacht ons dan uiteraard nog een mooier zicht. We dalen daarna terug af naar de valei en eten onderweg onze picknick op (pastasla en daarna banaantjes). Dit was weer een fantastische dag die we afsluiten op het terras van Camp Catta.

Tsaranorovallei

Ringstaartmaki

Souimanga Honingzuiger

Wandeling naar de Kameleonrots

Op de top van de Kameleonrots

Smidse in de Tsaranorovallei

Tsaranorovallei

Kleine Egeltenrek

Tsaranorovallei by night

Comments are closed.