31 okt – 1 nov : Lima naar Huaraz

1:18 am 2013 Peru, Op reis

Na een meer dan 12u durende vlucht komen we netjes op tijd aan in Lima. Met een taxi gaat het dan langs de oceaan richting de wijk Barranco waar we een nachtje in d’Osma B & B verblijven. We zijn moe van de lange vlucht en hebben geen honger, dus kruipen we vroeg onder de wol. De jetlag speelt ons parten zodat we vanaf 1.30u (7.30u Belgische tijd) regelmatig wakker zijn.
’s Morgens krijgen we een lekker ontbijt met vers geperst sap, waarna we klaar zijn voor de 8 uur durende busrit naar Huaraz in de Cordillera Blanca.
Het weer klaart stilaan op en tegen de middag staat er een stralend zonnetje. Maar wanneer we beginnen te klimmen komen we in de mist terecht. Vanaf 3000 meter klaart het toch weer op, zodat we een eerste blik kunnen werpen op de schitterende witte toppen van de Cordillera Blanca.
In Morales guesthouse hebben we van in de ontbijtzaal zicht op de Huascaran, de hoogste top van het gebied. We drinken onze eerste cocathee en sluiten de dag af in restaurant Trivio met carbonades à la Flamande met lekker rundsvlees uit de Andes.

Comments are closed.