4 nov : Cordillera Negra en Huaraz

2:03 am 2013 Peru, Op reis

Na de toch wel zwaarder dan verwacht uitgevallen tocht van gisteren besluiten we vandaag een ander soort wandeling te doen. We vertrekken met Jessica naar een pas op 5200m in de Cordillera Negra, de Cordillera ten westen van Huaraz. Van op die hoogte zakken we te voet richting Huaraz af. Eerst stappen we doorheen de weiden in de mist (het mooie uitzicht op de Cordillera Blanca moeten we missen), maar wat lager komen we de eerste dorpjes tegen. Naarmate we zakken worden de dorpjes groter en zien we meer mensen bezig op het land. De vrouwen dragen hier nog haast allemaal de traditionele klederdracht met de erg typische hoed. Langs het pad komen we ook af en toe schoolkinderen tegen op weg van school terug naar huis. Iedereen zegt vriendelijk buenos dias. Van Jessica krijgen we uitleg over alle gewassen die we onderweg passeren.
Wanneer we onderaan het pad terug bij de hoofdweg komen, nemen we een busje met de locals terug naar de stad. Het is marktdag in Huaraz, dus stelt Jessica voor bij de markt uit te stappen. We zien er onder andere gevilde cavia’s klaar voor in de pot.
Daarna regelen we nog wat administratie, pakken onze bagage, gaan even eten bij San Sebastian vlak bij het hotel, en nemen dan de taxi naar de busterminal van Moviltours voor onze nachtbus naar Trujillo, de volgende stap in onze reis.

Comments are closed.