7 nov : Trujillo en Chan Chan

1:36 am 2013 Peru, Op reis

Vandaag nemen we de lokale bus naar het centrum van Trujillo : op zich al een hele belevenis. De busbegeleider probeert continu reizigers langs de kant van de weg te ronselen en moet onderweg langs een prikklok voor controle of en hoeveel vertraging ze hebben.
Aangekomen in Trujillo maken we een mooie wandeling door het koloniale centrum en bezoeken verschillende gerestaureerde herenhuizen. Het stadscentrum is prachtig gerestaureerd en is dan ook Unesco werelderfgoed.
’s Middags lunchen we in een restaurant (Demarco) dat een gevestigde waarde is in de stad en we worden door een oudere ober bediend, die blijkbaar mee is verouderd met het etablissement. Maar de vissoep met langostines smaakt lekker.
Met een overvolle bus gaat het daarna naar de site Chan Chan van de Chimú cultuur. Deze situeert zich tussen de Moche en de Inka’s. De site bestaat uit 10 gigantische adobe citadellen, waarvan er één gerestaureerd en te bezoeken is. Het speciale hier is de omvang en de vele figuren die als patroon in de adobe werden uitgehouwen.
We nemen de taxi terug naar Huanchaco en genieten nog van een Pisco Sour aan de Malecon met zicht op het strand en de golven. Zou nu morgen eindelijk de zon eens door de wolken breken?

Comments are closed.