6 nov : Huaca de la Luna

1:44 am 2013 Peru, Op reis

Na een uitgebreid ontbijt met vers sap, een gigantische yoghurt met vers fruit en pannekoeken bij Otra Cosa, komt de taxi ons oppikken om naar de Huaca de la Luna te gaan.
Deze site van de Moche cultuur bevindt zich aan de andere kant van Trujillo. We bezoeken eerst het moderne museum met een prachtige collectie van stukken die gevonden werden in de site. Daarna gaan we op weg naar de Huaca de la Luna; een gigantische piramide waar de Moche hun rituelen uitoefenden. Op de muren zijn nog prachtige kleurrijke reliëfs te bewonderen van deze rijke cultuur. We krijgen een interressante uitleg van de verplichte gids. Achteraf willen we een taxi nemen terug naar Huanchaco, maar er staat er geen. Dan maar met het combi busje (een soort collectief vervoer) naar het centrum van Trujillo. Vermits we de site nogal op ons gemak bezocht hebben komen we hier pas om 14.30u aan. We nemen een late lekkere sandwichlunch bij Casona Deza in één van de schitterend gerestaureerde koloniale huizen en besluiten om de volgende dag terug te komen om de rest van de stad te bezoeken. De meeste monumenten sluiten nl. om 15u.
’s Avonds willen we lekker gaan eten in het sjiekste restaurant van Huanchaco, maar dan komen we er achter dat ’s avonds bijna alles gesloten is. Dan maar het eerste het beste restaurant dat toch open is genomen. We besluiten echter om de volgende avond toch maar weer bij Otra Cosa te gaan; veiliger voor de darmen… 😉

Comments are closed.