8 nov : Luieren in Huanchaco

11:43 pm 2013 Peru, Op reis

’s Morgens krijgen we te horen dat de tourcompany onze tour naar Huaca el Brujo heeft gecancelled. Maar het ziet er naar uit dat vandaag een stralende dag wordt, dus we besluiten het rustig aan te doen en te beginnen met een uitgebreid ontbijt. Vanop het terrasje van Otra Cosa zien we de pelikanen in rijtjes over de golven scheren.
Na het ontbijt wandelen we langs het strand en slaan het leven in Huanchaco gade : beginnende surfers langs de ene kant van de pier en gevorderen langs de andere kant waar de golven hoger zijn. Vissers repareren hun netten en wat verderop speelt een Caribisch orkestje vrolijke salsamuziek. Ondertussen schuiven de inwoners van Huanchaco aan voor een gratis kapbeurt op kosten van de gemeente : een verkiezingsstunt die ze bij ons nog niet ontdekt hebben? šŸ˜‰
We lezen wat in de hangmatten in de tuin van hostal Amelia en tegen de middag trekken we naar het dakterras van Big Ben, het sjiekste seafood restaurant van Huanchaco. Superverse vis, met een lekker glaasje wijn erbij en het schitterende uitzicht over de oceaan; onze laatste dag hier is geslaagd!
Om 16.45u stappen we dan op de bus naar Chachapoyas voor een 12 uur durende rit.

Comments are closed.