9-10 nov : Chachapoyas

12:20 am 2013 Peru, Op reis

Na een lange bus reis komen we aan in Chachapoyas in de provincie Amazonas. Het is hier warmer dan aan de kust en het zonnetje is ook weer van de partij. Om half 9 komen ze ons aan ons hotel Villa de Paris oppikken voor onze eerste tour naar de archeologische site van Kuelap. We rijden door een schitterend groen berglandschap. De site ligt boven op een plateau omgeven door nevelwoud. Sommigen noemen dit het Machu Picchu van het noorden. Voor we op de site komen dienen we nog 2,5km te klimmen, maar het is zeker de moeite waard: de site is indrukwekkend. Het is al ruim na 15u als we aan het lunchadresje zijn : lekkere verse forel. Terug in Chachapoyas maken we nog een wandeling door het centrum met mooie witte koloniale huisjes.

Onze tweede dag in Chachapoyas staat de Gocta waterval op het programma : de vijfde hoogste ter wereld. Er staat een stralend zonnetje als we de tocht aanvatten en het is dan ook erg warm. Het is een tamelijk zware wandeling van 2,5u, maar het doel is dan ook de moeite. Op de terugweg begint het stilletjes te regenen en na een tijdje zijn we allemaal doornat. De warme soep op ons lunchadresje doet veel deugd. Tegen de tijd dat we terug in Chachapoyas zijn is de zon terug, zodat we onze kleren en schoenen kunnen laten drogen. Vanavond om 19.30u gaan we terug de nachtbus op richting Chiclayo, waar we het vliegtuig nemen naar Cusco. Onze verkenning van het noorden zit er dus bijna op.

Comments are closed.