14-15 nov : Ollantaytambo en Machu Picchu

5:51 am 2013 Peru, Op reis

Het treintje naar Machu Picchu vertrekt vanuit Ollantaytambo; perfect dus om s’middags eerst de mooie site van Ollantaytambo te bezoeken. We dachten misschien wat overkill aan sites te krijgen na de Heilige Vallei; maar niets is minder waar; deze site is toch weer anders. Bovendien is ook het dorpje zelf, waar nog lang Inka’s gewoond hebben, zeer de moeite om nog eens door te wandelen.
Om 16.30u vertrok dan onze trein naar Aguas Callientes, of tegenwoordig Machu Picchu Pueblo. Hier brengen we de nacht door om ’s morgens één van de eerste bussen naar Machu Picchu te kunnen nemen. Alles in dit dorpje is in functie van de duizenden toeristen die jaarlijks Machu Picchu bezoeken.
Het is volledig rond het spoor gebouwd, zodat vele hotelletjes recht op het spoor uitgeven. Alles is ook enorm duur in vergelijking met de rest van Peru.
We slapen in Adela’s Hostal waar we om 5u ’s morgens al een lekker ontbijt krijgen. Daarna aanschuiven voor de bus en daar zijn we dan : Machu Picchu!
We lopen eerst dwars door de site naar de start van het traject van Huayna Picchu; de typische berg die je op alle postkaartjes ziet staan.
Om 7u en om 10u ’s morgens mogen hier dagelijks slechts telkens 200 mensen naar boven. Een steile klim naar een adembenemend uitzicht: we did it!
Daarna bezoeken we op ons gemak de beneden site waar het betrekkelijk rustig is. Boven zien we wel de drommen tourgroepen binnenkomen.
Na een veel te dure lunch in het panoramisch café bezoeken we ook het bovenste gedeelte. Ondanks de massa is dit echt de moeite!
Vermits we pas om 19u een trein terug hebben kunnen boeken doen we het rustig aan.
Uiteindelijk komen we pas om 22.30u terug in ons hostal in Cusco aan, waar we absoluut nog iets moeten drinken en ons verhaal vertellen.
Het is weer supergezellig, maar we zijn doodmoe en de volgende morgen komen ze ons al om 4u van Amazon Trails oppikken voor ons weekje Manu National Park; het laatste deel van onze reis…

Comments are closed.