21-23 nov : Lima

12:21 am 2013 Peru, Op reis

In Lima nemen we terug onze intrek in D’Osma b&b. We wandelen van het hotel naar de lokale “Puente de los Suspiros” (brug der zuchten), waar koppeltjes romantische foto’s komen nemen.
We gaan dinneren in “gastrobar” Trastienda : lekker!
Na een uitgebreid ontbijt nemen we de Metropolitana bus (een moderne bus met eigen rijvak, die functioneert volgens een soort metrosysteem) naar het historische centrum. Normaal is Lima 10 maanden per jaar in een soort mist gehuld, maar vandaag hebben we geluk, want er staat een stralend zonnetje aan de hemel.
We volgen het wandelparcours van de Lonely Planet langs koloniale gebouwen, pleintjes en het presidentiële paleis, waar om 12u, begeleid door een militaire fanfare, de wissel van de wacht plaatsvindt.
We eindigen in de Barrio Chino (Chinatown), waar we in een chifa (de Peruviaanse versie van een Chinees restaurant) gaan lunchen.
Terug in Barranco, willen we met zicht op de oceaan een pintje gaan drinken, maar dit blijkt niet te zullen lukken, want omwille van de verkiezingen zondag werd er een “ley seca” afgekondigd, wat inhoudt dat er tot maandag geen alcohol mag geschonken worden. Valt dat tegen voor onze laatste avond : we hadden ons toch nog verheugd op een laatste pisco sour. 🙁
We hadden ook gehoopt om bij Astrid y Gaston, het beste restaurant van Zuid-Amerika (met Michelin ster) te gaan eten, maar zonder reservatie blijkt dit niet te lukken. Vanuit het hotel heeft men voor ons dan een tafeltje gereserveerd bij Cala, een seafoodrestaurant aan het strand.
Het etentje bij Cala was super : kraakverse vis en creatieve bereidingen in een gezellig modern kader.
Op onze laatste dag in Lima bezoeken we één van de belangrijkste musea van de stad : Museo Larco. Een prachtige collectie kunstvoorwerpen van de pre-collombiaanse periode.
’s middags nemen we een taxi terug naar Barranco, waar we een lekkere ceviche gaan eten bij Canta Rana, een adres waar de locals staan aan te schuiven om binnen te mogen. We hebben geluk, want we kunnen meteen aan tafel. Na ons vormt er zich weer een hele rij.
’s Namiddags slenteren we in het zonnetje door de parken op de kliffen van Barranco en dalen nog een laatste keer af voor een wandeling langs het strand.
Een mooie afsluiter van onze afwisselende tocht door Peru.

Comments are closed.