10 nov : Een dagje op de Irawaddy

2:28 am 2014 Myanmar, Op reis

De dag begint weer heel vroeg vandaag : tussen 4.15u en 4.30u worden we al opgehaald om naar de ferry te gaan. We nemen nl de “fast boat” van Bagan naar Mandalay. Van voor zonsopgang tot na zonsondergang zullen we onderweg zijn (13u in totaal).
Alleen, om 4.45u is onze taxi er nog niet en om 5u moeten we inchecken. Dan maar de jongen achter de receptie wakker gemaakt en een andere taxi laten opbellen. Zo geraken we toch op tijd op onze boot, die om half zes afvaart.
De meeste toeristen doen het traject in de andere richting, zodat we maar met een kleine 20 mensen op een boot van meer dan 100 zitten. We kunnen dus zitten waar we willen : plaats genoeg!
Het wordt een zalig dagje lezen, kijken naar het leven aan de waterkant dat voorbij schuift en af en toe een dutje doen. Maandag is echt wel een zware dag! šŸ˜‰
’s Middags wordt er een lichte lunch geserveerd met gebakken noedels.
Omstreeks half 7 komen we dan in Mandalay aan, waar onze volgende chauffeur ons netjes staat op te wachten. Hij heeft van de White Lotus, onze lokale reisorganisatie, doorgekregen dat het dinner vanavond op hun kosten is, omwille vande taxiproblemen van ’s morgens. Dat is dan wel netjes van hen.
We eten in een groot toeristenrestaurant Unique Myanmar, waar het er heel stressy aan toe gaat. Wij zijn echter helemaal “zen” na onze boottocht, dus laten het niet aan ons hart komen. Het is er wel lekker en ze zijn ook wel vriendelijk. Maar voor ons mag het toch iets minder toeristisch…
We genieten van een heerlijke nachtrust in ons gezellige hotel The Peacock Lodge.

Comments are closed.