Ma 29/9 – Franschhoek in de regen

5:30 pm 2008 Kaap & Namibië, Op reis

Na Aus reden we naar de Fish River Canyon. Indrukwekkend zicht was dat. Nog een leuke lunch in het Canyon Road House en dan de weg op naar de grens.

Aan de grens verliep alles weer erg vlot en voor we ’t wisten waren we weer de baan op. In Zuid-Afrika was het plots veel groener, maar er doken ook al snel wolken op. Toen we in Springbok toekwamen was het er haast winter: nat en koud! Overnachting vonden we bij Annie in haar Cottage, een gezellig kitchtempeltje. Eten was pure cowboystijl bij The Tauren. Soms doet het ons hier toch echt wel aan het wilde westen denken…

Met een stralend zonnetje vertrokken we de volgende dag verder naar het zuiden om in Clanwilliam rooibosthee te gaan proeven. Onderweg strekten we even de benen bij de Nieuwoudtville Falls. Daar stonden weer vele mooie bloemetjes. In Clanwilliam verbleven we in The Longhouse, een van de oudste huizen van het dorp in de Cape Dutch stijl. De namiddag brachten we lekker lui aan het zwembad door, want er was niemand te bespeuren… Diner was weer in cowboystijl in De Kelder met live muziek van de illustere Jo Nichols de lokale Afrikaner Marco Borsato.

’s Morgens ontmoeten we toch de eigenares van het guest house, en die kan ons op zondag nb toch nog een tour op een theeplantage regelen. Bij Elandsberg leidt Chris Du Plessis ons rond. Hij heeft een passie voor het fijnbos (= de Kaapse flora) en weet ons te vertellen dat er hier meer soorten groeien per km² dan in het Amazonenwoud. Ter vergelijking: in fijnbos groeien er een 16.000 soorten planten/bloemen, terwijl heel Europa het moet doen met geen 3.000. We kopen een voorraadje rooibosthee en rijden verder naar Franschhoek. We nemen de weg over Paarl doorheen de mooie groene wijnstreek. ’s Avonds staat een diner bij Reuben’s geboekt, dit is zowat het meest gelauwerde restaurant van het land.

En dan vandaag… REGEN!!! 🙁 Gelukkig zijn de meeste activiteiten binnen te doen. Alleen onze geplande wandeling valt deels in ’t water. We doen twee tastings, bij Boschendal vanmorgen en vannamiddag bij Mont Rochelle. Tussendoor laten we ons culinair verwennen in het restaurant van La Grande Provence, njam njam…

Hopelijk is ’t morgen wat beter weer want de route naar Hermanus schijnt heel mooi te zijn en we zouden er graag wat walvissen zien (in de regen gaat dat niet zo goed).

2 reacties
 1. Liesbeth Drijkoningen :

  30-09-2008 @ 2:10 pm

  Dag Wim en Anne,

  Schandalig, jullie zijn al bijna terug en het is er nog steeds niet van gekomen om te reageren! Bij deze… Zo te lezen verloopt jullie reis toch min of meer naar wens. Veel te zien dus ook veel fotokes voor ons om mee te genieten!!!
  Wij zijn 2 weken geleden ook op safari geweest weliswaar maar naar Planckendael maar Mirte heeft toch wel genoten en wij ook (het was een mooie dag)! Voor de rest gaat alles hier zijn gangetje, nog regelmatig bezoek voor Katootje, die trouwens goed groeit (weegt bijna 5 kg). Vandaag ben ik met de 2 prutskes op stap geweest, alletwee met hun paarse/lila mutskes op en sjaal aan. Het begint hier nl. frisser te worden.
  Enfin, ik laat jullie verder genieten van het mooie Afrika en ben benieuwd naar jullie verhalen!!

  Groetjes en dikke kussen van Lies, Mirte en Kato

 2. Erna Jacobs :

  01-10-2008 @ 6:34 pm

  Het lijkt me een fantastische huwelijksreis! Ondertussen ben ik vorige zondag, een stralende najaarsdag, de olifant van Wim gaan bewonderen. Hij heeft heel veel succes bij klein en groot.
  Ik wens jullie nog een perfect einde van de reis… en dan thuis maar volop nagenieten!

Laat een reactie achter

Je reactie

Je mag deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Let op: De reacties worden gemodereerd dus kan het even duren voor je bijdrage verschijnt. Het is dus niet nodig ze een tweede maal achter te laten.