13 nov : Een tussenstop in Yangon

1:41 pm 2014 Myanmar, Op reis

Vanuit Mandalay vliegen we terug naar Yangon. Onze reis ten noorden van Yangon zit er nu op. De laarste week maken we een lus in het minder toeristische zuiden.
Na een korte stop in ons vertrouwde Panorama hotel gaan we lunchen in de Chinese wijk, bij “Su Pyi Swar Vegatarian Center”. Simpel maar lekker.
Dan staat de befaamde Bogyoke of Scotts Market op het programma. In deze reuzemarkt, die in de koloniale tijd door een Schot werd opgericht kuieren we langs kleurrijke stoffenwinkeltjes en naai-ateliers en langs juwelenwinkeltjes. Hiertussen zien we weer allerhande foodstalletjes. In Yangon lijkt het soms of er een hele dag door gegeten wordt. šŸ˜‰
Van hieruit gaan we naar Ć©Ć©n van de hoogtepunten van Myanmar : de befaamde Shwedagon pagode met zijn grote gouden stupa. Deze laatste staat jammer genoeg in de stellingen, maar de hele site is echt indrukwekkend. We zijn blij dat het al wat later op de dag is, want op de middag moet het hier echt bloedheet zijn. De avondzon geeft bovendien nog een extra gloed aan het geheel. We lopen rond tot na zonsondergang. Met de verlichting aan is de sfeer weer anders.
Morgen vertrekken we naar het zuiden. Net op tijd de stad uit want in de loop van de dag wordt president Obama in Yangon verwacht. De files zullen dan wellicht nog langer zijn dan normaal.

Comments are closed.