31/10 – Ontdekking van de Blyde Rivier Canyon

7:00 pm 2015 Zuid-Afrika, Op reis

Prachtig weer deze ochtend : het ontbijt wordt dan ook geserveerd op onze gezellige patio met zicht op de tropische tuin: zalig begin van de dag!

Na het ontbijt gaan we eerst boodschappen doen in de Spar. We slaan een grote voorraad water in, wat zeker geen overbodige luxe is met het warme weer. Daarna gaan we op pad.

De eerste stop is de “Pinnacle”, een rechtopstaande zuil in het midden van de Canyon. Vandaar gaat het naar “God’s window”, een uitzichtspunt, waar je ook een korte wandeling kan maken door een stukje regenwoud. Via de niet zo spectaculaire “Wonderview” rijden we verder naar de mooie Lisbon watervallen.

We lunchen’s middags op een prachtige plek in een mini Canyon : de “Potluck Boskombuis”. Hier geraken we via een gravelweg een paar honderd meter van de hoofdbaan. Onder een grote rots heeft men hier een open lucht keuken geïnstalleerd, waar typisch Zuid-Afrikaanse gerechten bereid worden. We eten een lekker gekruide boerewors en potsjiekos. En het uitzicht krijgen we er gratis bij.

Na de middag gaat het crescendo : eerst de schitterende Bourke’s Luck Potholes, waar vele Afrikaanse families blijkbaar hun zaterdag doorbrengen met een braai (=bbq) en het hoogtepunt zijn dan de “3 rondavels”; drie rotsformaties op een rij, die elk  de vorm van een Afrikaanse hut lijken te hebben. Het late namiddaglicht geeft de Canyon trouwens een mooie gloed.

Terug in Graskop reserveren we bij The Glass House; een restaurant met typisch Zuid-Afrikaanse keuken. Dat zal smaken na een goed gevulde dag. Morgen vertrekken we richting Krugerpark, waar we de Olifants wildernesstrail gaan doen.

Pinnacle

Pinnacle

Bourke’s Luck Potholes

Bourke’s Luck Potholes

Blyde Rivier Canyon en Three Rondavels

Blyde Rivier Canyon en Three Rondavels

Comments are closed.