do 2/10 – Laatste dag in Kaapstad

6:51 pm 2008 Kaap & Namibiƫ, Op reis

Het zit er weeral bijna op… šŸ™

In Hermanus scheen het zonnetje, en dat terwijl we ’s morgens in druilerig weer de Franschhoek pas waren overgereden. Het guesthouse (138 Marine) was buitengewoon! De belofte dat we de walvissen vanuit ons bed zouden kunnen zien werd de volgende ochtend waargemaakt!! We wandelden er langs het Cliffpath tussen het fijnbos en de klippen, en zagen walvissen op enkele meters van de kust.

Woensdagmorgen reden we dan naar onze laatste stop, Kaapstad. Onderweg lunchten we in Kleinmond en bezochten we de botanische tuinen van Harold Potter,Ā schitterend gelegen tussen de oceaan en de bergen. In Stony Point gingen we dan nog even met de pinguins lachen, grappig dat die zijn!

Naarmate we dichter bij Kaapstad kwamen verminderden de weeromstandigheden zienderogen. Jammer want normaal zou het zicht op de Kaap met de Tafelberg van aan False Bay prachtig moeten zijn… De rit door Kaapstad zelf verliep heel vlot, zodat we al snel aankwamen bij onze guesthouse: Diamond House, schitterend gelegen aan de voet van de tafelberg met uitzicht op de oceaan. Maar deze keer geen zonsondergang, want het regent šŸ™

‘S avonds gaan we proeven van de Zuid Afrikaanse keuken bij Emily’s aan de V&A Waterfront: superlekker!

De volgende ochtend komt waarempel de zon tevoorschijn! We besluiten met de “”hop on – hop off bus”” Kaapstad te gaan verkennen, zodat we de auto thuis kunnen laten. We kuieren langs de Victoria & Albert Waterfront (gisterenavond niet veel gezien, vanwege wind en regen) en doen dan een wandeling door de Bo-Kaap wijk (met de Malay huizen) en de Citybowl tot aan de Castle of Good Hope. Terug op de bus, zien we dat de Tafelberg in het zonnetje zit en besluiten om toch naar boven te gaan (wie zou dat gisteren gedacht hebben); boven genieten we van het adembenemend uitzicht.

Voor onze laatste avond heeft het Guesthouse voor ons gereserveerd bij the Codfather; lekkere sushi en vis die recht uit de oceaan op ons bord komt gezwommen : toch wel een culinaire reis!!

Vermits we voor het diner nog genoten hadden van een sundowner op ons terras, moest er nog wel gepakt worden achteraf šŸ˜‰ Maar we hadden dan toch tot de laatste moment genoten van onze schitterende reis!

Laat een reactie achter

Je reactie

Je mag deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Let op: De reacties worden gemodereerd dus kan het even duren voor je bijdrage verschijnt. Het is dus niet nodig ze een tweede maal achter te laten.