4-5/11 – Sabie Sands Reserve : Cheetah Plains

9:52 am 2015 Zuid-Afrika, Op reis

Vandaag mogen we uitslapen want er staat geen wandeling meer op het programma. Na het ontbijt vertrekken we om 7u terug naar Letaba, waar onze auto geparkeerd staat. Onderweg zien we nog vele wilde dieren. Om iets na 9u vertrekken we naar onze volgende bestemming; Cheetah Plains Lodge in het Sabie Sands Private Reserve. Dit laatste grenst aan Kruger zonder hekken, dus met dezelfde fauna. Gelukkig zijn we vroeg vertrokken, want op het laatste stuk weg moeten we rechtsomkeer maken vanwege een betoging. Wat nu?
We parkeren ons langs de kant van de weg om de kaart te bestuderen. Voor zover wij weten is er maar één weg naar Sabie Sands. Dan komt er een autootje naast ons gereden met 2 vriendelijke locals die vragen of ze ons kunnen helpen. We bestuderen samen de kaart en Google maps en besluiten dat we misschien rond kunnen rijden langs het dorpje Rolle. We mogen achter hen aan rijden tot de juiste afslag. Het is een serieuze omweg om achter het dorpje van de betoging uit te komen. Nu maar hopen dat de weg daar ook niet geblokkeerd is; spannend!
Gelukkig blijkt dat niet het geval en kunnen we onze weg verderzetten. Met deze vertraging zijn we maar net op tijd voor de high tea, waarna onze eerste drive van start gaat. We delen het safari voertuig met een sympathieke Britse familie en onze gids is Ephraim, een oude rot in het vak. Op deze eerste rit zien we al direct 4 mannetjesleeuwen, vlak naast de weg : indrukwekkend! We zien ook nog een enorme kudde olifanten met verschillende kalfjes aan een waterpoel.

Het avondeten is lekker, met veel vlees: typisch Zuid-Afrikaans zo blijkt.
De volgende ochtend worden we om 5u gewekt. We hebben een kwartiertje om ons klaar te maken. Na een snelle kop koffie, rusks en wat yoghurt vertrekken we om 5.30u op onze ochtendrive. Alweer een verrassing : we parkeren ons in de bush en er komt een luipaard aangewandeld. Je kan duidelijk zien wat hij gegeten heeft, want een stekel van een stekelvarken steekt nog in zijn keel. Ook zijn poot werd blijkbaar verwond want hij loopt een beetje mank. Hij legt zich vlakbij onze auto te rusten in de schaduw : weer zo’n prachtig beest. Uiteraard zien we verder nog heel wat andere dieren : waterbokken, impala’s, zebra’s, wrattenzwijn,…

Bij de avondrit hebben we weer geluk: aan een poel met nijlpaarden zien we een grote roedel met wilde honden of hyenahonden : 3 volwassenen dieren en een twintigtal speelse pups : een uitzonderlijk zicht! Voor de sundowner zien we ook nog een gevlekte hyena die aan het baden is in een kleine poel.

Comments are closed.