12-14/11 – Hluhluwe-Imfolozi NP, Mpila Camp

4:52 pm 2015 Zuid-Afrika, Op reis

Met pijn in het hart verlaten we na de ochtendrive en het ontbijt de mooie Makakatana Lodge. Op aanraden van Annelies, de Belgische ranger die er ook werkt, bezoeken we in St Lucia nog de plek waar de oceaan en het estuarium vroeger met elkaar verbonden waren. Er is een mooie boardwalk aangelegd, zodat je van het strand naar het estuarium kan wandelen. Naast de uiteraard aanwezige nijlpaarden zien we ook een haaievin: het is dus toch waar dat er haaien zitten!

St-Lucia, Boardwalk

St-Lucia, Boardwalk

In St Lucia doen we ook onze aankopen; want de volgende drie dagen in Mpila zijn self catering.

In Mpila betrekken we een safaritent met eigen badkamer en keuken. Bij aankomst blijkt dat we moeten opletten voor de nieuwsgierige vervet aapjes, die als we even niet opletten in onze tent een kijkje gaan nemen. Gelukkig hadden we het snel door. Vóór het avondeten doen we nog een korte toer in het park en komen al direct een aantal neushoorns tegen: het Hluhluwe Imfolozi NP is dan ook beroemd vanwege zijn grote populatie neushoorns. Bij het avondeten krijgen we ook nog bezoek van een hyena, die komt checken of er voor hem niets op de bbq ligt.

Witte neushoorns

Witte neushoorns

We doen de eerste dag een toer langs de kant van Imfolozi en zien meteen ook hoe kurkdroog alles is. Ook de Imfolozi rivier staat droog. Op een eerste stop zien we al meteen een troep leeuwen liggen in de verte, en aan de rivieroever onze eerste zwarte of puntlip-neushoorn. Op de terugweg breekt er een zwaar onweer los: het lijkt of er bliksems naast ons inslaan. Gelukkig zitten we in onze kooi van Faraday!

Zwarte of puntlip-neushoorn

Zwarte of puntlip-neushoorn

Diederikkoekoek

Diederikkoekoek

De tweede dag ziet er heel grijs uit. We rijden naar de Hluhluwe kant van het park en komen al snel vast te zitten in een buffel-opstopping. Heel langzaam komen we er voorbij. We lijken vandaag wat minder dieren te zien, maar dat ligt misschien aan het slechtere weer. Bij het avondeten is onze hyena weer op post en even later komt ook een wild zwijn poolshoogte nemen.

Buffelfile

Buffelfile

Comments are closed.