15-16/11 – Eerste stop in de Drakensbergen

7:41 am 2015 Zuid-Afrika, Op reis

In Mpila regent het al de hele nacht als we het park uitrijden. We zien verschillende safari-voertuigen uit de andere richting komen om het park te bezoeken. De passagiers zitten ingeduffeld tegen kou en nat te rillen in de open wagens. Blij dat wij in onze auto zitten!

We nemen de route via de autostrade: eerst naar Durban en daarna landinwaarts naar de Drakensbergen. Dat is een omweg maar het gaat wel sneller. Er is voor een zondag redelijk wat vrachtverkeer. We stoppen voor de lunch aan de mooie watervallen van Howick waar we het laatste restje van onze eigen keuken verorberen (een pastaslaatje). Het is intussen gestopt met regenen, maar nog wel erg bewolkt.

Howick Falls

Howick Falls

Onze eerste stop in de Drakensbergen is het Cleopatra Mountain Farmhouse, een gastronomisch adresje aan de voet van het Highmoor reservaat. Voor het erg uitgebreide avondeten verkennen we de onmiddellijke omgeving van het guesthouse. Het ziet er erg mooi uit, dat zien we zelfs ondanks de laaghangende wolken. Na het 5-gangen diner kruipen we overvol in bed. Morgen gaan we calorieën moeten verbranden!

Cleopatra Mountain Farmhouse

Cleopatra Mountain Farmhouse

Ook het ontbijt is een zaak van meerdere gangen bij Cleopatra: 3 deze keer. We schuiven nadien maar niet aan voor het bijhorende buffet, want we hebben nog genoeg reserve van gisteren en we moeten de berg nog op. Voor onze wandeling krijgen we een picknick mee. We rijden een kort eindje de weg verder omhoog tot 2000m hoogte, en komen zo aan de ingang van het Highmoor reservaat waar we gaan wandelen. Het is er PRACHTIG! We stappen over glooiende grasheuvels die hier en daar worden doorsneden door diepe geulen. Aan de rand van die geulen zijn steile rotsklippen gevormd waarin af en toe een grot is te ontwaren. Ons doel van de wandeling is één van die grotten: de caracal grot. Onderweg houdt een kudde blesbokken ons van op afstand in de gaten, en we zien ook even een baviaan. Het weer was ’s morgens nog overtrokken, maar trekt in de loop van de dag mooi open. Na een magnifieke wandeling van 14km zijn we klaar voor nog eens 5 gangen avondeten!

High moor

High moor

Schuwe blesbokken

Schuwe blesbokken

Caracal-grot

Caracal-grot

Comments are closed.