17-18/11 – Drakensbergen 2de etappe : Cathedral Peak

4:56 pm 2015 Zuid-Afrika, Op reis

Na alweer een verrukkelijk driegangen ontbijt vertrekken we verder naar het noorden, naar Cathedral Peak. We logeren er in het Didima Camp midden in het natuurgebied. Vanuit onze gigantische en comfortabele hut hebben we een spectaculair uitzicht op het Cathedral Peak massief. Dus zelfs zonder een inspannende wandeling te doen kan je van op je eigen terras genieten van deze mooie omgeving.

Vermits het al te laat is om nog een wandeling te beginnen (en het ook behoorlijk heet is), besluiten we het museum over de San rock art dat hier ook gelegen is te bezoeken; klein maar interessant. De San zijn de oorspronkelijke bevolking in dit gebied, die via tekeningen op de rotsen met elkaar communiceerden
De eerste morgen wilden we de wandeling naar de Blue Pool maken, maar we hoorden tijdens het diner dat een Duitse groep die hier ook verblijft exact hetzelfde van plan is. Dan maar plan B : de Rainbow Gorge wandeling. Een mooie wandeling die door het bos langs een rotsdal met een riviertje gaat. Rond half 12 zijn we terug.

Streeptapuit

Streeptapuit

We hebben ons voor half 3 ingeschreven voor een begeleide wandeling naar een San rock art vindplaats. Tijd dus voor een lange siĆ«sta. šŸ˜‰
Tegen het uur van afspraak begint het te regenen. Maar tegen dat we aan de wandeling beginnen kunnen we onze regenjas al weer uittrekken en onze zonnebril bovenhalen: bergweer… 😏
Het is niet zo’n lange wandeling, maar wel even een steile klim. In een kleine grot op de helling toont onze lokale gids een paar 2000 jaar oude rotstekeningen van de San. Ongelooflijk dat dit bewaard bleef.

San rostschilderingen

San rostschilderingen

Onze tweede dag in Didima is het mistig als we opstaan. We doen dus rustig aan, want wellicht zal dit in de loop van de ochtend wel weer optrekken.

En inderdaad: rond 9u30 gaan we in het zonnetje op pad richting Blue Pools. Rond 11u zijn we daar al. We besluiten verder te wandelen naar de Neptune Pool in de andere vallei. We steken drie bergriviertjes over en moeten regelmatig wat zoeken om het pad te vinden. Ondertussen trekken de wolken steeds verder op, zodat we weer een paar schitterende vergezichten te zien krijgen. Om half 2 picknicken we aan de Neptune Pool en besluiten dat we dan maar beter terug keren; mogelijk hangt er nog onweer in de lucht voor vanavond. Terug in Didima genieten we van een welverdiend Black Label pintje op het terras met zicht op het indrukwekkende Cathedral Peak massief. Wat een mooie dag alweer!

Sterrenhemel boven Cathedral Peak - vlnr: Outer Horn, Inner Horn, The Bell, Cathedral Peak

Sterrenhemel boven Cathedral Peak – vlnr: Outer Horn, Inner Horn, The Bell, Cathedral Peak

Comments are closed.