20/11 – Door Golden Gate naar Clarens

9:00 am 2015 Zuid-Afrika, Op reis

We staan bij mooi weer op in Didima, dus hebben we tijdens ontbijt en pakken het volle zicht op onze prachtige omgeving. Wat mooi is het hier toch.

Clarens, onze volgende stop, is niet zo heel ver, dus nemen we de weg doorheen het Golden Gate National Park. Onderweg verliezen we wel een beetje tijd door een omleiding, waardoor we een heel eind over gravel moeten in plaats van over asfalt.

De hoofdweg door het park is openbaar dus je rijdt er gewoon door. Nauwelijks enkele minuten het park in worden we echter wel even opgehouden. Er staan 3 sport(?)wagens onder een zwart zeil en een pickup truck met camera klaar langs de baan. Hmm… opnames voor een reclamespot of misschien wat anders … Top Gear anyone? We mogen snel door zonder wijzer te zijn.

Golden Gate NP

Golden Gate NP

Het landschap is hier ongelofelijk mooi, weer helemaal anders. Het doet wat Wilde Westen aan. We doen twee loops die naar enkele uitkijkpunten op een paar kilometer van de weg leiden. Van op Generaalskop zien we heel wat wild: zwarte gnoe’s, elanden, zebra’s, bavianen en een blesbok.

Ons stalen ros

Ons stalen ros

Zwarte Gnoe

Zwarte Gnoe

Lunchen doen we in het Golden Gate Hotel, gelegen in het westen van het park. Na de lunch starten we een wandeling naar de Holkrans, een mooie rotswand boven het hotel. We hadden tot nu mooi weer met enkele korte onweersbuien die we telkens in de wagen uitzaten, maar na een half uurtje stappen kom er een heel dreigende lucht opzetten. We twijfelen even terug te keren maar lopen toch nog even door. Net als we aan een grote grot komen barst het onweer los. We zitten gelukkig droog. Verder gaan we niet want van hier gaat het over de rotsen en die kunnen nu spekglad zijn. Als het even stopt keren we op onze stappen terug, alles beschermd onder regenjassen en -hoezen. Toch blijven we weer net droog.

Holkrans

Holkrans

Holkrans

Holkrans

Elandantilopes

Elandantilopes

In de regen rijden we dan naar Clarens, waar we inchecken bij Lake Clarens guesthouse, waar ooit Brad Pitt nog logeerde. We gaan eten in Clementine’s, het beste restaurant in town, dat mag wel voor onze laatste avond. Niet dat het zo exclusief is, wel druk (we reserveerden gelukkig) en heel lekker. Buiten blijft het gieten…
De volgende ochtend, onze laatste in Zuid-Afrika, genieten we in het zonnetje van een lekker ontbijt. Het was weer een mooie reis…

Clarens

Clarens

Comments are closed.