10-11/11 : Antwerpen naar Granada

1:13 am 2016 Nicaragua, Op reis

Om 3.15u gaat de wekker: Au! De taxichauffeur staat ons al netjes op te wachten om ons naar het station te brengen. Daar loopt best al wat volk rond op dit vroege uur. In Zaventem verloopt alles vlot en al snel zijn we onderweg naar Madrid. Omdat we naar de States vliegen moeten we een extra check door. En ’t zal de laatste niet zijn! 😖 In Miami moeten we nl. eerst via de douane passeren alvorens we terug binnen mogen voor onze volgende vlucht, en die is al over 2u : stress! Wim spot in de rij bij de douane een eindje voor ons Nigel Farage; die gaat wellicht zijn diensten aanbieden bij Trump. 😏 Net op tijd geraken we op onze laatste vlucht naar Managua. En voor we het weten zijn we onderweg naar Granada met Andy. Onderweg wijst die ons nog op de gloed van de actieve Masaya vulkaan. Na een uurtje komen we aan bij onze guesthouse in Granada, Miss Margrits. Dit bevindt zich in een mooi gerenoveerd huis rond twee groene patios.We hebben een mooie kamer met panoramisch uitzicht op de stad tot aan het Nicaragua meer en aan de andere kant de Mombacho vulkaan.

Na een vrij goede nacht (dankzij een super comfortabel bed) schuiven we aan voor een heerlijk ontbijt met vers fruit en omelet. Daarna gaan we op pad om de stad te verkennen. We lopen door kleurrijke koloniale straten, langs oude kerken naar de lokale markt. Zoals overal in Latijns-Amerika een bont schouwspel. Van daar gaat het naar het weelderige Parque Central aan de kathedraal die net een nieuw laagje verf krijgt. We beklimmen de toren voor een uitzicht op de stad. Chris, de eigenaar van de guesthouse had ons aanbevolen om een cigarenfabriekje gevestigd in één van de mooiste koloniale huizen van de stad te bezoeken. Een goede tip! Onze gidsen doet pas haar tweede rondleiding in het Engels, dus wordt ze bijgestaan door twee anderen. De tweede blijkt Benoît te zijn, pas afgestudeerd als landbouw wetenschapper aan de universiteit van Louvain-La-Neuve. Die vond het wel leuk om eens landgenoten te ontmoeten. Het was een interessante rondleiding in een bedrijfje dat veel dynamiek uitstraalde. Via het oude treinstation (sinds de jaren 80 zijn er geen treinen meer) lopen we naar ons lunchadresje El Garaje; lekker en verse overvloedig belegde broodjes met veel verse groentjes. Via de gezellige Calzada met vele terrasjes en restaurantjes wandelen we tot aan het meer. Daar is echter niet veel te beleven, dus gaan we terug naar de Calzada waar we nog eens een terrasje doen want het is best warm.

Om 17.30u komt Andy ons oppikken voor een night tour naar de Masaya. Na wat file (dit is een populaire uitstap) komen we boven aan één van de drie kraters waar we in de diepte de kolkende lava kunnen zien: indrukwekkend! National Geographic kwam hier pas nog een documentaire maken, vermits de activiteit van deze vulkaan echt wel uniek is. Dit is ondertussen al enkele maanden zo: we hebben geluk!

Andy zet ons achteraf ineens af aan de Calzada zodat we daar iets kunnen eten. Het is er een drukte van jewelste: muzikanten, breakdancers, vuurartiesten, … Wat een contrast met overdag toen het hier heerlijk rustig was. Het is dan natuurlijk ook wel het begin van het weekend.

Comments are closed.