12/11 : Witte dorpen – Laguna de Apoyo – Masaya

1:54 am 2016 Nicaragua, Op reis

Ons oorspronkelijk plan voor vandaag was een bezoek aan de Mombacho vulkaan, maar de wolkenband rond de top van de vulkaan ziet er vanmorgen dikker uit als gisteren. Dan maar plan B. Nina van onze guesthouse regelt snel voor ons een chauffeur/gids, Favio, die met ons een hele toer zal doen in de streek tussen Granada en Masaya. De witte dorpjes zijn niet echt wit, maar eerder kleurrijk. De naam zou afkomstig zijn van de oorspronkelijke Indiaanse bevolking, omdat elk dorpje zijn eigen artisanaat heeft : het eerste dorpje produceert zoetigheden, het volgende meubels, … We bezoeken een pottenbakkersschool in San Juan del Orriente waar de potten vervaardigd worden zoals de oorspronkelijke Indiaanse bevolking het deed. In Catarina is er een uitzichtspunt over de Laguna de Apoyo, met daarachter Granada en het Nicaragua meer en de Mombacho vulkaan. Dit is een ‘verdronken’ vulkaan, die een groot rond meer vormt met zuiver water en vissoorten die nergens anders ter wereld voorkomen. Wat lager is er een oud treinstation dat nu dienst doet als panoramisch restaurant. Een lunch with a view: het smaakt! Volgende stop : Masaya, niet de vulkaan deze keer, maar het stadje. We hebben er wel uitzicht over de vulkaan met zijn rookpluim en nog een andere Laguna, de Laguna de Masaya. We bezoeken er het oude treinstation met foto’s van Sandino en de grote artisanale markt. Daarna gaat het terug naar onze oase Miss Margrits, waar we lekker relaxen aan het zwembad. 

Comments are closed.