13/11 : Mombacho vulkaan en Isleta’s

2:44 pm 2016 Nicaragua, Op reis

Zondag… Vanaf 5u beginnen de klokken hier al met veel enthousiasme te luiden om iedereen naar de zondagse mis te lokken. Veel te vroeg wakker dus… 😖 Toch al eens door de gordijnen piepen om te kijken hoe het met het weer boven de vulkaan gesteld is. Verrassing: vandaag geen wolken! ☺

De perfecte dag dus om een tochtje boven op de vulkaan te maken!

Om 9.30u komt het busje van Tierra Tours ons oppikken. Naast onze gids Gino waren er nog 2 Duitsers en 2 Franstalige Canadezen. De top van de Mombacho is ondertussen weer in wolken gehuld. Maar ja, het is daar boven dan ook nevelwoud. Een open truck brengt ons naar de start van de Crater Trail; we gaan namelijk een lus maken rond één van de 4 kraters. De Mombacho is een uitgedoofde vulkaan, met op de onderste hellingen koffieplantages en boven een dicht nevelwoud. Onderweg naar boven in onze truck die verder gevuld is met een klasje kleine kinderen, komen we tot groot jolijt van de kinderen een groep brulapen tegen. Tijdens de wandeling zien we verschillende soorten bromelia’s en orchideeën, waaronder de op één na grootste van de wereld, een orchidee die slechts 24 uur bloeit. De vulkaan mag dan wel niet meer actief zijn, er zijn toch nog fumarolen (rookgaten). Normaal hadden we hier een uitzicht moeten hebben, maar vanwege de laaghangende wolken wordt dit niks. Na de wandeling keren we terug naar Granada.

Na een lekkere lunch bij Los Sueños lopen we richting het meer. De bedoeling is hier een schipper tegen het lijf te lopen om de Isletas te bezoeken. De Isletas zijn een 300-tal eilandjes in het Nicaragua meer die ontstaan zijn na de instorting van een oude krater van de Mombacho. Het zijn tropische paradijsjes met vele watervogels. 2 uur lang dobberen we er rond tot we in het donker terugkeren naar Granada. Lekker steakje eten bij El Zaguan, en dan pakken voor onze volgende etappe morgen naar Ometepe.

Comments are closed.