14/11 : Naar Ometepe

3:07 am 2016 Nicaragua, Op reis

We laten ons nog een laatste keer verwennen met het ontbijt in Miss Margrits en om half negen staat Andy ons weer op te wachten om ons naar de ferry in San Jorge te brengen. Het is een rit van een goed uur. De ferry naar het eiland Ometepe vertrekt om 10.30u. De overtocht met zicht op de vulkaan Concepción duurt ook weer een uurtje. We lunchen in Moyogalpa en gaan dan met het busje van Finca Mystica weer op weg. Er zijn nog 4 andere passagiers, 2 Fransen en 2 Nederlanders, die met een ferry later zijn aangekomen. Finca Mystica ligt aan de voet van de tweede vulkaan van het eiland. In de taal van de oorspronkelijke bewoners wil Ometepe namelijk “2 vulkanen” zeggen. De rit er naar toe is redelijk hobbelig en uiteindelijk komen we bij de finca aan, aan de rand van het regenwoud dat deze uitgedoofde vulkaan overwoekerd en vlakbij de oever van het Nicaragua meer. We drinken een frisse Victoria Classico op het terras dat uitkijkt over het meer en maken kennis met de Amerikaanse eigenaars Ryan en Angela, die ons wat uitleg geven over de guesthouse en wat er hier allemaal te beleven valt. We maken nog een wandelingetje naar het meer, waar we de gloed van de ondergaande zon op de vulkaan kunnen bewonderen. Daarna terug naar ons hutje want het is nu echt hoog tijd voor een verfrissende douche. Nog geen 20 minuten later valt de regen met bakken uit de lucht; onze eerste tropische bui in Nicaragua.

Comments are closed.