15/11 : Trek naar San Ramon waterval

5:03 am 2016 Nicaragua, Op reis

Vandaag staat een serieuze wandeling op het programma, een tocht naar de San Ramon waterval op de flank van de Maderas vulkaan. Na een stevig ontbijt gaan we op pad. Eerst langs het meer, waar we duizenden kleurige vlinders zien rond de plassen van de bui van gisteren. We krijgen ook mooie uitzichten op beide vulkanen. Na een 40 minuten stappen komen we aan de ingang van het pad naar de waterval. Het is een drie kilometer lange klim. Normaal geen probleem, maar in de vochtige hitte is het toch erg zwaar. Het is een mooie wandeling door de tropische begroeiing en onderweg komen we ook nog een paar apen en een kolibrie tegen. Ook fladderen er overal mooie felblauwe morpho vlinders. Na nog een laatste stevige klim komen we eindelijk aan bij de waterval waar we ons heerlijk kunnen verfrissen. Dat doet deugd! De terugweg gaat een stuk sneller, zodat we rond 14u een toast met ham en kaas kunnen verorberen bij het restaurantje op het einde van de trail. Terug bij de finca drinken we een welverdiende Victoria Classica; de gps tracker zegt dat we 14.2km gestapt hebben! Bij onze frisse pint horen we alle verhalen van de andere gasten. Een koppel Nederlanders heeft de Maderas beklommen; dat is precies wel een brug te ver voor ons. 😏  S’avonds genieten we van de lekkere verse keuken van de finca in het gezelschap van het Franse en Amerikaanse koppel. Deze laatste zijn al met pensioen en zijn bezig om met hun truck de wereld rond te trekken. Een gezellige avond!

Comments are closed.