16/11 : Kajakken tussen twee vulkanen

2:14 am 2016 Nicaragua, Op reis

Vandaag trekt een groep van 8 mensen vanuit de finca naar de top van de Maderas vulkaan. Vermits wij dit niet zien zitten besluiten we een kayaktrip te doen op de Río Istián in het midden van het eiland, dus tussen de twee vulkanen. Maxime, van het Franse koppel gaat met ons mee, terwijl zijn wederhelft de vulkaan op gaat. Eerst stappen we drie kwartier langs het meer naar het dorpje Mérida, waar we bij Caballito de Mar onze gids Emerson ontmoeten. Met een motorbootje varen we over het meer naar de monding van de Istián rivier. Daar stappen we over op twee kayaks : Wim met de gids, zodat hij goed foto’s zou kunnen nemen. Het is een relaxed uitstapje door een tropische omgeving met uitzicht op de twee vulkanen. Onderweg zien we kaaimannen, vogels, kleine vleermuisjes en schildpadden. Bij terugkomst eten we op het strand bij Caballito een verse vis gevangen in het meer: lekker! De terugweg bergop naar de finca is het zwaarst wat we op deze relaxte dag ondernemen, zodat het frisse pintje boven op het terras weer deugd doet. Na een verfrissende douche relaxen we nog wat in de hangmat en de schommelstoel op ons terrasje en genieten van de mooie kleuren van de ondergaande zon op het meer. En zoals elke avond komt er ook een familie brulapen voorbij in de bomen boven ons hutje. Straks nog een laatste keer genieten van de lekkere verse keuken van de finca en dan zijn we weer klaar voor de volgende etappe.

Comments are closed.