17/11 : Naar San Carlos

4:34 am 2016 Nicaragua, Op reis

We doen het vanmorgen op ons gemak, want onze taxi naar de luchthaven komt pas om 10u. Na het ontbijt en na het pakken van onze bagage babbelen we nog wat op het terras met de gasten die er nog rond hangen. Het lijkt of iedereen in een luie bui is vandaag. Dan is het zover: tijd om afscheid te nemen van de paradijselijke Finca Mystica. De procedure in het mini-luchthaventje is omvangrijk; tot en met de drugshonden toe. Er komen hier slechts 4 vluchten per week; een propellervliegtuig voor 12 passagiers zorgt voor de luchtbrug tussen Managua, Ometepe, San Carlos en San Juan del Norte. Als we met veel vertraging vertrekken genieten we van adembenemende uitzichten over de twee vulkanen en verderop het Nicaragua meer de Solentiname archipel. Wanneer we landen in San Carlos blijkt de tarmac niet eens geasfalteerd. We moeten even wachten op een taxi, en al gauw zijn we in het stadje. We nemen onze intrek in hotel Gran Lago en gaan op verkenning in het stadje dat maar enkele straatjes telt. We doen nog een terrasje met zicht op de Río San Juan en krijgen op de terugweg nog een prachtige zonsondergang te zien. Vermits we de lunch overgeslagen hebben, besluiten we vroeg te gaan eten in restaurant Kaoma. Ze zijn er erg vriendelijk en het smaakt!

Comments are closed.