25/11 : Miraflor natuurgebied – Finca Lindos Ojos

1:02 am 2016 Nicaragua, Op reis

​Het heeft de hele nacht gewaaid en geregend, en ook bij het ontwaken hangen de wolken nog laag, zodat de finca in de mist zit. Het is hier dan ook het nevelwoud. Omdat de wolken niet optrekken dalen we in de voormiddag af naar de middenzone van het park. De vegetatie is hier compleet anders: lagere bomen waar mossluiers van afhangen. Dit ziet er een beetje sprookjesachtig uit. We wandelen over het grondgebied van verschillende finca’s tot aan een uitzichtspunt. Het hele park is namelijk privébezit en wordt door de lokale boeren beheerd; zo combineren ze ecotoerisme, landbouw en natuurbeheer. Aan het uitzichtspunt hebben we geluk: de wolken zijn voldoende opgetrokken, zodat we toch een mooi zicht hebben. Terug in de finca krijgen we een deugddoende maaltijdsoep. 

Na de middag gaan we het hoge gedeelte verkennen: hier is de vegetatie eerder dicht nevelwoud. We lopen over glibberige paadjes en Marcial vertelt ons één en ander over de verschillende planten die er groeien. We gaan ook op zoek naar toekans, maar wanneer het terug begint te regenen, blijkt de vogel gevlogen. 😉 We komen kletsnat terug in de finca, maar hebben toch genoten van deze wandeling.

Comments are closed.