12/11 – Takamatsu

1:52 am 2017 Japan, Op reis

Vanmorgen nemen we onze tijd, want de boot naar Takamatsu vertrekt pas om 11.30u. We genieten van een uitgebreid ontbijt en het mooie uitzicht op de zee.

Na een boottocht van een klein uurtje leggen we aan in Takamatsu, de hoofdstad van het eiland Shikoku. We logeren vlakbij de haven, dus droppen onze bagage en gaan op pad naar de Ritsurin tuin, één van de drie mooiste tuinen van Japan en ook de grootste. Hier nog bijna geen herfstkleuren, maar wel honderden kunstig gesnoeide pijnbomen. Het lijken wel bonsai bomen in het groot; prachtig! Er is veel volk, want het is zondag en dit is blijkbaar een populaire gezinsuitstap. In de tuin bevinden zich nog 6 vijvers, heuveltjes en bruggen en ook verschillende oude theehuizen. We willen een Matcha gaan drinken in het grote theehuis, maar mogen niet binnen, want het is blijkbaar gesloten vandaag. Er staat wel nergens een bordje dat het gesloten is. We horen een gids vertellen dat er een maandelijkse theeceremonie aan de gang is. We zien van op afstand inderdaad verschillende vrouwen in kimono af en aan lopen met kommen thee.

De tuin is een stuk groter dan de vorige tuinen die we bezochten; de zon is dus alweer serieus gezakt tegen dat we rond zijn (rond 16u). We keren terug naar ons hotel waar we in onze kamer met zeezicht een theetje drinken met de zoetigheden die we vanuit Naoshima meekregen (die konden we gisteren niet meer op na het diner, maar waren wel inbegrepen in het menu).

We dineren in een lokaal restaurantje, waar je in aparte “hokjes” zit, afgescheiden door rijstpapieren schuifdeuren. Bestellen doe je via een tablet. Heel handig om taalproblemen te vermijden. We slagen er toch in om verwarring te zaaien, waardoor onze tempura bestelling dubbel op de rekening staat. Gelukkig doen ze hier niet moeilijk en wordt dit bij het afrekenen netjes terug afgetrokken. Achteraf wandelen we onder de sterrenhemel de pier op richting de rode vuurtoren. Hier hebben we een mooi zicht op de lichtjes van de stad.

Comments are closed.