13/11 – Okayama

2:33 am 2017 Japan, Op reis

Vandaag staat tuin nummer drie van de top 3 van Japanse toptuinen op het programma : die van Okayama. We nemen een trein vroeger dan voorzien in Takamatsu, zodat we vóór de middag nog een wandeling rond het kasteel van Okayama kunnen maken. Ook dit kasteel werd volledig heropgebouwd na de verwoesting tijdens de oorlog. Het is volledig zwart, zodat het ook ” ravenkasteel” wordt genoemd. we lunchen in een klein restaurantje met uitzicht op de Asahi rivier aan de ingang van de Korakuen tuin.

De tuin is weer helemaal anders dan de vorige. Deze heeft veel meer open ruimte, zodat je mooie vergezichten krijgt. Er is zelfs een kleine theeplantage en een rijstveld. We drinken een Matcha thee en genieten van het prachtige uitzicht over één van de vijvers met visserspaviljoen. Achteraf wandelen we ook nog eens rond het park, dat op een eiland in de rivier ligt. Het weer is vandaag zalig, dus dit is echt genieten!

’s Avonds pikken we een restaurantje uit de suggestielijst van het hotel. Als we binnen komen blijkt het eentalig Japans te zijn, dus vrezen we dat we niet binnen zullen mogen. Maar oef, we krijgen een plaats aan de eettoog. Een vriendelijke dame die aan het andere eind van de toog zit, vraagt hoe wij dit gevonden hebben, want dit is toch wel het beste restaurant van Okayama. En inderdaad alle gerechten zijn absoluut heerlijk. De chef zoekt voor ons met zijn smartphone alles op in het Engels en schrijft dit over op een blad papier, dat hij ons toont telkens er een nieuw gerecht wordt opgediend. Geweldig! We worden na de lekkere maaltijd uitvoerig bedankt voor onze komst en krijgen ook nog wat kadootjes mee. Een memorabele avond!

Comments are closed.