14/11 – Kurashiki

2:36 pm 2017 Japan, Op reis

Eigenlijk stond er vandaag de fietsroute over de Kibivlakte op het programma, maar het is vannacht beginnen regenen en het zou ten vroegste ’s middags stoppen. Geen goed idee om te gaan fietsen dus. Over naar plan B dan maar. We nemen ruim onze tijd voor het ontbijt en trekken dan naar het station waar we de lokale trein naar Kurashiki nemen. Het is nog hard aan het regenen als we daar aankomen, dus besluiten we het Ohara museum te bezoeken. Een museum in het begin van de 20ste eeuw opgericht door een lokale textielmagnaat, met hulp van de Japanse artist Kojima Torajiro. De collectie bestaat grotendeels uit Westerse kunst van ondermeer El Greco, Cézanne, Monet, Picasso en Matisse. Maar er is ook een annex met Japanse kunst van het begin van de 20ste eeuw tot nu. Na de lunch begint het eindelijk op te klaren en kunnen we met het bezoek van de historische straatjes van Kurashiki beginnen. Door het oude Bikan kwartier loopt een pittoresk kanaal waarlangs vele historische woonhuizen en opslagplaatsen liggen. Het is gelukkig niet te druk, wellicht dankzij de regen van vanmorgen. We wandelen ook een beboste heuvel op waar een groot Shinto schrijn gelegen is en bovendien een 300 à 500 jaar oude wisteria staat. In de zomer als deze in bloei staat moet dit prachtig zijn, maar nu stelt dit niet veel voor.

We bezoeken ook nog een oude koopmanswoning uit 1796 van de Ohashi familie. Deze geeft een goed beeld van hoe de aristocratie indertijd leefde.

Terug in Okayama volgen we weer één van de suggesties van het hotel en gaan eten aan de overkant van het kanaal in een visrestaurant/izakaya “Hachimonji”. Alweer zijn we de enige buitenlanders en alweer verbaast men zich erover hoe we dit gevonden hebben. De kaart is zeer uitgebreid, maar in het Japans, maar ze hebben een klein kaartje met een aantal met de hand geschreven zaken, zoals sushi, sashimi en tempura. Weeral zeer lekker en het zijn bovendien ontzettend vriendelijke mensen.

Comments are closed.