16/11 – Mount Fuji

3:32 pm 2017 Japan, Op reis

Met de bus van 8.15u gaan we al vroeg op weg naar Kawaguchi-ko, dat is één van de vijf meren aan de voet van Mount Fuji. We hebben een prachtige dag uitgekozen; buiten wat wolkjes naast de top hebben we een onbelemmerd zicht op deze iconische berg. We wandelen langs de noordelijke oever van het meer vanwaar je de mooiste uitzichten hebt. Onderweg passeren we ook nog de esdoorn “corridor”. De vlammende kleuren van deze bomen trekken een massa toeristen. Verderop is het gelukkig weer wat rustiger. We lunchen op een terrasje langs het meer met zicht op de berg: zalig! Daarna wandelen we verder tot één van de belangrijkste uitzichtspunten, maar wij hebben er onderweg wel mooiere gezien. Hier is ook de terminus van de bus, die we terug nemen tot aan de Kachi- Kachi ropeway. Deze kabelbaan leidt naar een ander uitzicht op de Fuji. We zijn eigenlijk net te laat, maar we krijgen het bordje “last” door van de mensen voor ons. Blijkbaar hebben zij deze truuk ook al toegepast. We geraken dus nog met de laatste cabine boven, maar moeten al snel weer naar beneden, want onze bus terug naar Shinjuku vertrekt om 15.55u. Maar dat is niet zo erg, want ondertussen hangen er vrij dikke wolken rond de berg. Het uitzicht op het meer is anders wel prachtig. We sluiten de dag af met een okonomiyaki, maar deze keer “Kobe style”, dat wil zeggen zonder noedels.

Comments are closed.