17/11 – Laatste dag Tokio

2:57 pm 2017 Japan, Op reis

Vandaag gaan we met de metro helemaal naar de andere kant van de stad, naar de wijk Asakusa. Hier bevindt zich ondermeer de beroemde Tokyo Sky Tree. Die gaan we niet bezoeken, want we hebben het uitzicht over de stad al van in het Metropolitan Government gebouw gehad. We nemen wel een paar foto’s van de toren met de andere moderne wolkenkrabbers er omheen. Jammer genoeg staat de gouden “vlam” van Philippe Starck in de stellingen, dus is die niet te zien. Deze staat boven op het hoofdkwartier van de Asahi brouwerij.

Daarna bezoeken we Senso-ji, één van de meest bezochte boeddhistische tempels van Tokio. Je gaat eerst door een grote rode poort met reusachtige lampions, vanwaar een lange straat met winkeltjes leidt naar de tempel. Er zijn ook vele stalletjes waar er zoetigheden verkocht worden. De Japanners zijn hier immers verzot op. Er is inderdaad zeer veel volk, maar gelukkig zijn wij Westerlingen toch ietsje groter dan de Aziaten, dus hebben er niet te veel last van. We wandelen verder door de wijk richting het Ueno park. We willen hier iets voor de lunch vinden, maar bij de enige twee restaurants staat er een lange rij wachtenden. Dan maar verder gewandeld naar de oude wijk Yanaka. Hier staan vele tempels en oude houten gebouwen, waarin vaak kunstgalerijen gevestigd zijn. We vinden via Google Maps een piepklein lunchadresje waar we een curry kunnen eten. In de Yanaka wijk bevindt zich ook één van de meest sfeervolle kerkhoven van de stad. Als we hier helemaal door lopen, dan komen we aan de Yanaka Ginza, een winkelstraat waar de tijd stil is blijven staan.

Met de metro komen we dan terug aan het Ueno park, waar we nog een wandelingetje doen voordat de zon onder gaat. Vanavond gaan we nog een laatste keer typisch Japans dineren. Morgenvroeg moeten we vroeg opstaan, want onze trein naar de luchthaven vertrekt al om 7.06u.

Comments are closed.