26/10 – Tokio : Van Tsukiji vismarkt naar de keizerlijke tuinen

2017 Japan, Op reis Geen reactie

Na een deugddoende nachtrust gaan we het ontbijtbuffet verkennen: het is niet simpel om een keuze te maken! Een heleboel Japanse lekkernijen, fruit, toast en croissants.

Rond kwart voor tien gaan we op zoek naar de juiste metro richting de grote vismarkt van Tsukiji. Op deze gigantische groothandel vismarkt wordt de versgevangen vis verhandeld. ’s Morgens vroeg kan je ook de tonijnveiling bijwonen, maar dan moet je al om 4u ter plaatse zijn: veel te vroeg voor ons!

Na wat rondgekuierd te hebben tussen de bedrijvigheid stappen we verder naar het mooie Hama-rikyu park. Het is vandaag prachtig weer, dus het is zalig wandelen in dit park. In het midden van een grote vijver staat een oud theehuis waar we op het terras in het zonnetje een kop Matcha thee met een stoombroodje nemen. Dit is genieten!

Van het park gaat het naar de Ginzawijk, met sjieke winkels in moderne torengebouwen. We worden tegengehouden door de Japanse televisie, die graag willen weten wat we van de architectuur vinden. Enfin, binnenkort zijn we dus beroemd in Japan! We stappen ook nog de flagship store van Pentax binnen, waar we zeer enthousiast en met vele hoofdbuigingen ontvangen worden. Na een snelle lunch wandelen we richting de keizerlijke tuinen. De oostelijke tuinen zijn jammer genoeg al dicht (het wordt hier echt snel donker), maar we hebben wel een paar mooie zichten op de wachttorens en andere paviljoenen van tussen de kunstig gemanicuurde pijnbomen. Via het oude en pas gerestaureerde Tokio Station, nemen we weer de metro naar het beroemde Shibuya kruispunt.

Hier steken telkens honderden mensen tegelijk vanuit alle richtingen over: een echt mierennest! Ook hier weer felle neon reclame. We wandelen nog wat rond en gaan terug richting Shinjuku station, waar we ons weer moeten oriënteren om de juiste richting uit te gaan: wat is dit toch echt een gigantisch station!

Vanavond gaan we naar een tempura restaurant, Tsunahachi, een etablissement dat al 90 jaar bestaat. Aan de toog zien we de koks live bezig : weer een belevenis en ’t is lekker!