8-9/11 – via Swaziland naar Makakatana Bay

2015 Zuid-Afrika, Op reis Geen reactie

Vanuit Barberton rijden we vroeg richting de grens met Swaziland. We kiezen voor de langere weg langs Oshoek. De kortere route doorheen het Barberton natuurreservaat lijkt ons door de branden niet zo’n goed idee. Maar ook de lange weg is heel mooi. Aan de grens gaat het erg vlot en rond de middag zijn we al in Mlilwane, het reservaat waar onze Lodge is gelegen. Reilly’s Rock Hilltop Lodge ligt op het hoogste puntje van het reservaat in een prachtige tuin waarin duikers (kleine antilopen), schildpadden en vele vogels zonder angst vertoeven. Normaal zijn zeker de duikers erg schuw. Onze kamer komt recht uit de koloniale tijd.

Reilly's Rock Hilltop Lodge

Reilly’s Rock Hilltop Lodge

We lunchen beneden aan het meer en gaan van daaruit wandelen. We volgen de shallows trail en daarna en stukje van het Hippo trail, een dikke 4km. Dat verbrandt toch een beetje calorieën van de voorbije dagen, maar er gaat thuis toch ook nog werk aan zijn… Tijdens de wandeling zien we nijlpaarden en een krokodil. En een massa vogels. ’s Avonds BBQ aan het vuur met de andere gasten (een Frans koppel en een alleen reizende Française) nadat we eerst de bush babies hebben gevoed. Erg grappige beestjes met zachte handjes zijn dat.

Weverkolonie

Weverkolonie

Hippo pool

Hippo pool

Thick-tailed Bush Baby of Dikstaartgalago

Thick-tailed Bush Baby of Dikstaartgalago

De volgende dag vertrekken we terug naar Zuid-Afrika. Het is een saaie weg. De grensovergang verloopt wat minder vlot door een bus Nederlanders die ons net voor is. Conclusie over ons korte verblijf in Swaziland: erg netjes; hadden we geen grensovergang moeten passeren, zouden we ons nog steeds in Zuid-Afrika hebben gewaand, alleen met iets betere wegen…

We tanken in Mkuze en kopen er in de Super Spar een slaatje voor de lunch onderweg. Rond 14u komen we aan in Makakatana Bay, een prachtige Lodge aan de rand van het estuarium van Sint-Lucia. De kamer is magnifiek en de eerste drive erg leuk. En ook het eten is erg goed, het fijnste dat we tot nu kregen.