22-25 Oktober – eerste dagen in Extremadura

Op reis Geen reactie

We rijden Extremadura in via Plasencia wat we even de kathedraal bezoeken en lunchen. De eerste overnachting is in Jarandilla de la Vera, waar we in de parador verblijven. In deze oude burcht verbleef keizer Karel V op weg naar het klooster van Yuste, dat we van hieruit gaan bezoeken. Hij sleet er zijn laatste levensdagen. We doen vanuit het klooster een mooie wandeling naar Gargante de la Olla.

In het nationale park Monfragüe blijven we twee nachten in Villarreal de San Carlos om er een hele dag te kunnen wandelen. Op de rode wandeling zien we talloze Vale Gieren, en passeren we een grot met prehistorische schilderingen tot wel 8500 jaar oud. Na de lunch doen we de groene wandeling door een mooie vallei waar we verschillende keren het pad kruisen met lokale herten.

Plasencia – kloostergang van de kathedraal
Klooster van Yuste
Wandeling naar Gargante de la Olla
Parque Nacional Monfragüe
Vale Gieren in Parque Nacional Monfragüe

20-22 Oktober – via Palencia naar Salamanca

Op reis Geen reactie

We rijden naar Salamanca, Castilla y Léon in. Onderweg stoppen we even in het stadje Palencia, om de kathedraal te bekijken en op de Plaza Mayor te lunchen.

We wandelen de volle dag doorheen Salamanca. Prachtige stad met indrukwekkende Plaza Mayor, dubbelkathedraal, Casa de Conchas, de universiteit, Monasterio San Esteban, de Romeinse brug over de Tormes, …

We gaan tweemaal in een heerlijke tapasbar avondeten, nl het Restaurante Casa de Comidas Montero: aanbevolen en goedgevonden.

Kathedraal van Palencia
Palencia – Plaza Mayor
Salamanca aan de Tormes
Plaza Mayor van Salamanca
Kathedraal van Salamanca
Kathedraal van Salamanca – fantasietje van de restaurateurs
Salamanca – Casa de Conchas
Universiteit van Salamanca
Universiteitsbibliotheek van Salamanca
Salamanca